2017. aug 03.

Mi A csodák tanítása?

írta: Virág Zsófi
Mi A csodák tanítása?

Egy könyv, amely szó szerint alapjaiban megváltoztatta az életemet.

Megváltoztatta azt, ahogyan magamra és az érzékelt világomra tekintek. Egy könyv, amely mindent felráz, összekavar és a feje tetejére állít, végül pedig tökéletes harmóniába hoz :)

a-csodak-tanitasa.jpgAmikor először olvastam, alapjaiban rengetett meg sok mindent, amiről azt gondoltam, hogy tudom. Néha felháborít, néha vigaszt nyújt, néha a reménytelenségnek tűnő 'felfoghatatlanságba' taszít, néha az Egekig emel, majd hirtelen megint 'tekeredik' egyet és minden addig stabilnak és látszólag megértettnek tűnő dolgot kiránt a lábam alól.

Egy afféle elmebeli hullámvasút utazás az egész...

Minden elolvasott oldal úgy hat, mint amikor felrázok egy hógömböt - az elmémben lévő apró gondolat-cetlik sohasem ugyanúgy esnek vissza, mint korábban voltak. Ezáltal szükségszerűen változtatva meg a tapasztalt belső és külső világ érzékelését. Bár ezek az élmények sokszor nagyon felkavaróak, a nap végén egy dolog mindig bizonyossá és egyre erősebbé válik - az Élet valójában valami egész másról szól, mint ahogyan eddig a legtöbben gondoltunk rá. És ez a gondolat egyre nagyobb nyugalmat és békét hív meg belül.
Mindezekkel együtt, ezen elmebeli hullámvasút-kaland életem legizgalmasabb belső utazása, és tudom, már soha nem lesz olyan, mint mielőtt a könyv bekerült az életembe.


A Csodák Tanítása egy „belső diktálás" eredményeként jutott el hozzánk. A könyv diktálása 1966-ban vette kezdetét és 7 éven keresztül folyt. A diktálás eredménye egy több mint 1400 oldalas könyv lett, melyet az az entitás diktált le, aki Jézus néven ismert a Földön.
Ha már foglalkoztál a könyvvel, vagy egyszerűen csak belelapoztál, akkor tudod, hogy bár keresztény nyelvezettel íródott, mégsem vallási mű. A legkevésbé sem az. Sokkal inkább egy egyetemes metafizikai, spirituális és pszichológiai útmutató, mely többek között zavarba ejtő precizitással írja le az ego működési mechanizmusát és gondolati rendszerét. Leírást ad a kapcsolatok működéséről és egyben útmutatást is ad azok meggyógyításához, miközben egyre közelebb visz bennünket Belső Önvalónkhoz.
A könyv nem foglalkozik azzal, hogy meggyőzzön azokról az alapelvekről és gondolatokról, amiket tartalmaz. Ennél sokkal egyszerűbben és magától értetődően teszi meg a maga kinyilatkoztatását a Bevezetésben:
„Ez a kurzus a csodák tanítása. Mindenkinek kötelező elvégezni. Csak azt választhatod meg, hogy mikor kerítesz sort erre. A szabad akarat nem azt jelenti, hogy te szabod meg a tantervet. Csupán azt, hogy megválaszthatod, mikor melyik tantárggyal akarsz foglalkozni"


A Csodák Tanítása egy kurzus, mely az egyéni tanulást segíti elő. A könyv mind elméleti, mind gyakorlati részből is áll. A gyakorlatok 365 leckét tartalmaznak, az év minden napjára egyet, bár haladhatunk lassabban is velük, ahogy a saját belső tempónk ezt kényelmesen megengedi.


Ha komolyabban nekiállsz foglalkozni a könyvvel, az részévé válik az életednek. Hol kiakaszt és felháborít, hol megnyugtat, de közömbösen semmiképp sem hagy. Tanuló és tanító társaimtól már hallottam olyan történeteket, amikor a könyv a szemetesben landolt, majd kikerült onnan és folytatódott a tanítás. Hallottam már ablakon kihajított példányról is. Én is vesztem már össze a könyvvel. De milyen sokszor! Volt, hogy a benne olvasott információk hatására egyszerűen könnyek közt toporzékoltam, és fel akartam adni az egész tanulást. De ez a tananyag nem az, amit abba lehet hagyni...

Ha te is úgy döntöttél, hogy belevágsz életed egyik legizgalmasabb kalandjába, csatlakozz hozzánk a Csodák Tanítása Kurzus 1 éves Tanulócsoportba! Várunk téged is nagy szeretettel!

Szólj hozzá

Pszichológia Önismeret A csodák tanítása